Egy szuper gamer laptop – bemutatkozik a HP Omen

Manapság már egyáltalán nem ritka az, hogy valaki játék céljából laptop mellett dönt. Éppen úgy, mint az asztali számítógépek, úgy a laptopok is évről-évre erősebbé válnak, és egyre könnyebb korrekt árban lévő alternatívát találnia azoknak, akik a játékot és a mobilitást is előnyben részesítik. A HP laptop kínálata sem kivétel, a gyártó már több olyan készüléket is piacra dobott, amely kifejezetten ennek a célcsoportnak kedvez. Ebben a posztban a HP Oment ismerheted meg.

A HP laptopja egy tizenöt hüvelykes képernyőt kínál, amely már első ránézésre is nagyon meggyőző az ütős külsőnek köszönhetően. A vékony és könnyű gépházat könnyű hordozni táskában, és elsőre nem is gondolnánk, hogy ez a készülék jó lesz játékra. Azonban itt nem érdemes hinni a látszatnak, mivel a gépben egy meglehetősen erős hardver kapott helyet: az Nvidia GeForce GTX 860M és a Core i7 processzor gondoskodik arról, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnie a keményvonalas játékosoknak.

HP-Omen-Closed

Ennek a HP laptopnak minden kétséget kizáróan a dizájn az egyik legerősebb eleme. A gyönyörű fekete gép egy alumínium házban van, és ahogy az előbb is írtuk, az erős hardverhez képest rendkívül vékony az egész masina. Kinyitás után az ember még tovább gyönyörködhet: a háttérvilágítással ellátott billentyűzet elképesztően jól mutat, pláne sötétben, emellett a használata is kényelmes.

A mai trendeknek megfelelően a HP Omen egy full HD képernyővel van ellátva, amit akár érintéssel is irányíthatunk. A színek kellőképpen élénkek, így minden játék jól néz ki mozgás közben, illetve természetesen filmnézésre is ideális a kijelző. A hangszórók terén némileg kevésbé meggyőző a helyzet, de a célnak tökéletes megfelel, pláne akkor, ha egy kisebb szobában van az ember. A legjobb mindenesetre az, ha előbb-utóbb beszerezünk hozzá egy komolyabb fejhallgatót.

Nem kérdés, hogy ez a HP laptop ideális azoknak, akik játékra keresnek hordozható készüléket. A hardver még biztosan elegendő lesz egy-két évig a játékok futtatására, általános használatra, például netezésre vagy szövegszerkesztésre pedig ennél sokkal tovább is kihúzza majd.