Hogyan legyen kockás hasad? Kezdd itt

A sokak által áhított kockahas megszerzéséről temérdek téves információ kering a neten. Téves táplálkozási tippektől kezdve az emberi szervezet működéséig rengeteg olyan hamis információba futhat az ember, ami elrabolja az idejét, és még eredményt sem hoz. Hogy biztosan hatékonyan vághass bele a kocka has felé vezető útba, vannak olyan alapvető dolgok, amikről muszáj tudnod.

Mindig koncentrálj a jó szénhidrátokra

A helyzet az, hogy a kockahas nagyrészt a konyhában készül el. Ha nem eszel megfelelően, akkor lehet bármilyen kemény edzésterved, nagy valószínűséggel sosem lesz kockás hasad. Első körben rombold le magadban a szénhidrátokról alkotott tévhiteket: nem minden szénhidrát káros, a lassan felszívódó változatokat, például a barna rizst és a teljes kiőrlésű tésztákat érdemes rendszeresen fogyasztanod.

kockahas titka

Gondoskodj a fehérjebevitelről

Lehetőleg reggel, ébredés után mindig vigyél be egy nagyobb adag fehérjét. Nem csak eltelít és kevesebbet fogsz enni később, de az izmaid is gyorsabban regenerálódnak majd az előző napi edzés után, így felgyorsul a fejlődési folyamat. Persze fontos, hogy minél tisztábban étkezz, ezért fehérje alatt ne rögtön a szalonnára és a kiadós rántottára gondolj.

Kerüld a feldolgozott ételeket

Ha a kalóriákat feldolgozott élelmiszerekből, illetve gyorskajákból viszed be, akkor nem csak a kocka hasról kell lemondanod, hanem az egészséges szervezetről is. Ezek az élelmiszerek rengeteg fontos tápanyagot mellőznek, amikre feltétlenül szükséged van, és a hiányuk különféle betegségek kialakulásához vezet hosszú távon.

Igyál sok vizet

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig kellőképpen hidratált legyél. Nem csak az edzés fog sokkal jobban menni, de a fejlődési folyamat is gyorsabb lesz, ugyanis gyorsul az anyagcseréd. Fontos, hogy vizet igyál, és ne cukros üdítőket, azokkal ugyanis nem leszel előrébb.

Válaszd az egészséges zsírokat

Az olívaolaj, halak, különféle magvak olyan zsírokat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak szervezetre, úgyhogy ezeket érdemes rendszeresen fogyasztani.